HEL-konfirmasjon på søndag


Infomail 28. april: På søndag blir det konfirmasjon i Grim kirke. Da skal HEL-konfirmantene bli konfirmert.

Foto av kirsebærblomster.

Alle er elever ved Krossen skole, og kommer fra ulike steder i byen. Grim kirke er privilegert som får ha disse konfirmantene hos oss år etter år. Vi har alle forskjellige forutsetninger og trenger ulike tilpasninger. Gjennom HEL-arbeidet blir vi ekstra bevisst på hvem vi er og hvordan vi formidler vår tro.  På søndag skal tre ungdommer komme til kirken for å bli konfirmert.

Ungdommene har fulgt undervisningen i mange måneder, og vi som har vært ledere for dem har fått så utrolig mye gjennom å få være sammen med dem over så lang tid.

Lørdag 13. mai er det også konfirmasjon. Da skal 28 ungdommer fra Grim og Tinnheia konfirmeres i to puljer.

Kirkevalget
Til høsten er det kirkevalg, der blant annet nye menighetsråd skal velges. På møtet i forrige uke vedtok Grim menighetsråd nominasjonskomiteens liste med kandidater til valget. Etter kirkeloven åpnes det nå for supplerende nominasjon fram til 15. mai kl 12. Se listen for Grim kirke på våre nettsider.

Flott Danmarkstur for «De som synger»
Koret «De som synger» var jo i Danmark sist helg. Det ble en fantastisk tur, der fellesskapet ble styrket, og vi fikk møte en levende og flott menighet i Farsø. Koret hadde konsert på lørdag ettermiddag, og hele 85 personer møtte fram på den varme, solrike dagen. Søndag formiddag deltok koret på gudstjeneste i Flejsborg kirke. Koret tok førti av kirkens seksti plasser, og det ble en mektig sangopplevelse i denne lille kirken. Nå gleder vi oss til vårkonsert med koret i Grim kirke onsdag 10. mai.

Nye epostadresser utsatt i to uker
Jeg meldte sist uke at vi skulle få nye eposter. Det ble utsatt i siste liten, og skal nå skje fra 11. mai. Har du registrert de nye epostene, så er det imidlertid allerede mulig å bruke dem, siden de blir videresendt til adressene vi fremdeles bruker.

Menighetens felles epost-adresse blir: grim.kristiansand@kirken.no

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Konfirmasjonsgudstjeneste for HEL-konfirmantene

I gudstjenesten deltar trompetist Andreas Malde, diakon Marianne Gilje Løining og sokneprest Odd Bjarne Ellefsen. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe med utlodning etter gudstjenesten.

  • Mandag kl 9.30-13.30: Åpent lekested
  • Onsdag 3. mai kl 11.00: Formiddagstreff

Tema: «Kristen tro i usikre tider» v/Svein Fink. Musikk v/Dag, Tor Magne og Vigdis. Basar- ta gjerne med en gevinst. Varm mat kr. 60. Skyss tlf. 92262642

  • Torsdag 4. mai kl 11.00: Strikketreff i menighetssalen
  • Søndag 7. mai kl 11.00: Gudstjeneste v/sokneprest Birte Løvåsen og kantor Maija-Liisa Aas.

 

  • Onsdag 10. mai kl 19.00: Vårkonsert m/koret «De som synger»
    Gratis inngang. Kollekt til nytt flygel i kirken
  • Lørdag 13. mai: Konfirmasjon for Grim-konfirmantene

 

Før søndagen
Bibeltekster: Jes 54,7-10, Fil 3,12-14 og Joh 16,16-22

Søndagens bønn
Herre Jesus Kristus,
du er veien, sannheten og livet.
Vi ber deg:
Lær oss å elske hverandre som du har elsket oss,
og styrk oss i håpet om at vi en dag skal samles hos deg i ditt rike,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Det er 4. søndag i påsketiden på søndag. Alle tekstene for denne søndagen er spenningen mellom et allerede nå og et ennå ikke. Kanskje kan vi sette Om en liten stund som overskrift for søndagen. Hele sju ganger hører vi disse ordene i evangelieteksten. Jesus forbereder disiplene. De skal oppleve dårlige ting, som andre vil juble over. Men sorgen og det vanskelige skal ikke vare. Sorgen skal bli til glede, sier Jesus. Hans død var ikke evig. Han stod opp igjen. Vi lever i tida etter oppstandelsen.  Frelsesunderet har skjedd, men vi er fremdeles her på jord der mye ikke er så godt. Håpet er at en gang kommer dagen der det onde er helt borte, der alt er godt.

For flere tanker om søndagens tekst, hør gjerne på podkasten «Før søndagen i Kristiansand». Du finner alle samtalene her.

God helg til dere alle!

Vennlig hilsen

Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake