Infomail 4. februar


Endelig kan vi igjen ha kirkekaffe innendørs! På søndag blir det derfor kirkekaffe med utlodning i menighetssalen etter gudstjenesten.

Denne uka har vi hatt både formiddagstreff og ALF-klubb, og det var mange på gudstjenesten sist søndag. Det er så godt å se folk i kirken igjen! Forhåpentligvis ser vi starten på en lang og god vår, der vi kan være sammen, bygge fellesskap, og invitere enda flere inn i kirken.

Så skal vi alle selvsagt fremdeles være forsiktige, holde avstand og holde oss hjemme når vi er syke. Men la oss glede oss over at det igjen er mulig å være sammen uten for store restriksjoner. Det er nå ikke registrering, men vi må fremdeles bruke munnbind når man kommer og forlater kirken, og når man ikke kan holde én meters avstand til andre.

På søndag blir det altså kirkekaffe med utlodning. Vi finner fram de gamle gode årene og har åresalg og trekning. Utlodning er gøy, og det gir oss kjærkomne midler til menigheten, som trenger alle kroner vi kan få inn. Ta gjerne med en gevinst, hvis du kan. Det trenger ikke være så stort. Sjokolade, kaffe, blomsterbukett eller lignende er kjempefint. Årene blir solgt for 10 kr, og vi har bestemt oss for å gi to gratis årer til alle under atten år.

Det som skjer framover

 • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Gill Wilder. Vi feirer nattverd, og takkofferet går til menighetens arbeid. Vipps nr. 697210. Etter gudstjenesten blir det altså kirkekaffe med utlodning i menighetssalen.
  Kirkebilen starter nå opp igjen. Så trenger du skyss til kirken kan du ringe 908 97 212 og avtale henting.
 • Mandag 7. februar kl 11.00: Babysang i peisestua.
 • Torsdag 10. februar kl 11.00: Strikketreff i peisestua.
 • Lørdag 12. februar: Tårnagenthelg for barn født i 2013 og 2014. Les mer for informasjon og påmelding. Kjenner du barn som er født i disse årene er det fint om du tipser dem.
 • Søndag 13. februar: Familiegudstjeneste med tårnagentene.
 • Familiegudstjenester framover:
  • 6. mars: Karnevalgudstjeneste
  • 3. april: Påskevandringsgudstjeneste
  • 15. mai: Familiegudstjeneste med utdeling av 5-årsboka
  • 12. juni: Sommerfest og utdeling av 6-årsboka
 • Domkirken på mandag kl 19.30: Frihetens time. Domkoret synger og Henrik Rafaelsen leser tekster fra Sindre Skeie og Trond Gilbergs verk Frihetens time i forbindelse med "En by for alle". Dette er sanger og tekster om utnytting, moderne slaveri og Guds rettferdighet. Gratis inngang.

Før søndagen
Kommende søndag markerer avslutningen på åpenbaringstiden. Denne gangen er det Jesus og de siste tider som er tema. Jesus er ikke bare han som kom, men også han som skal komme.

Prekenteksten står i Mark 13,21-27. Vi hører Jesus advare om at falske messiaser og profeter skal stå fram, og han sier noe om hva som skal skje i de siste tider. Det er mange som blir redde i møte med disse tekstene. De strekker seg ut over vår tid og vår forstand. Det er imidlertid ikke frykt vi trenger å fylles av, for den som skal komme tilbake er jo Han vi kjenner så godt; Jesus som møtte mennesker med kjærlighet og omsorg, som bøyde seg ned og løftet opp de svake, som ville alle godt, som sonet vår synd på korset.  

Lesetekstene står i Ordsp 4,18-27 og Åp 22,12-17. GT-teksten oppfordrer til å ha blikket festet på det som ligger foran, mens teksten fra Åpenbaringsboken forteller om at den som tørster skal få livets vann som gave. Nåden ligger under alt. Det er den som bærer oss. Før, nå og i all tid som kommer.  

Hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. Samtalen om kommende søndags tekst har ikke blitt lagt ut i skrivende stund, men den kommer nok en gang i løpet av ettermiddagen. Du finner alle samtalene her.

Søndagens bønn
Jesus Kristus, Guds Hellige,
du kan vende gråt til jubel og sorg til glede.
Vi ber deg: Gjør oss våkne,
så vi søker ditt evige livs ord og aldri vender oss bort fra deg,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Ha en kjempefin helg, alle sammen!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på ved å sende epost til Post.Grim.Menighet@kristiansand.kommune.no.

Tilbake