Infomail 28. januar


Visste du at vi i neste uke har en hundreårsfeiring i Norge? Fredag 4. februar er det hundre år siden menighetsrådene ble etablert i Den norske kirke.

I alle sokn i Den norske kirke har det vært valgt menighetsråd de siste hundre årene. Det skal være en digital feiring fra kl 9.30 på fredag. Den kan man følge digitalt på YouTube om man vil (trykk der det står YouTube i siden du kommer til).

Folkevalgte og frivillige medarbeidere er utrolig viktig for at menighetene skal kunne nå ut med både evangelium og omsorg til mennesker over hele landet. Jeg fylles med takknemlighet til alle dere som gjør en tjeneste i Grim kirke, om det er i menighetsråd, som rengjører, kirkekaffekoker, i gudstjenesten og alle andre oppgaver man påtar seg. Uten all denne frivillige innsatsen ville vi kunne gjort lite.

Mye av det vi gjorde i kirken for to år siden, gjør vi ikke i dag. Men nå får vi håpe at samfunnet åpner opp, så vi kan komme i gang igjen med alle de gode tingene for å virkeliggjøre visjonen vår: «Grim menighet – et godt sted å være». Da trenger vi igjen mange frivillige hender og føtter til innsats. Jeg håper mange vil være med!

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Gill Wilder. Gruppe fra koret «De som synger» deltar som forsangere. Vi feirer nattverd, og takkofferet går til menighetens arbeid. Vipps nr. 697210. Etter gudstjenesten blir det enkel kirkekaffe utenfor kirken.
  • Mandag 30. januar kl 11.00: Babysang i peisestua.
  • Onsdag 2. februar kl 11.00: Formiddagstreff i peisestua. Tema: «Hva formidles om Jesus fra forskjellige talerstoler?» v/Nils Terje Andersen, som er sokneprest i Vågsbygd kirke. Det blir varm mat og sangstund.  Trenger du skyss? Ring 922 62 642.

Det er fortsatt registrering i døra til alle arrangement, så ta gjerne med lapp med navn og telefonnummer. Man må bruke munnbind når man kommer og når man forlater kirken.

Før søndagen
Gud, som ser til de svake og bryr seg om våre sykdommer, er sentrum for denne søndagen. Vi har kommet til 5. søndag i åpenbaringstiden, og prekenteksten står i Joh 5,1-15. Her leser vi om Jesus som er i Jerusalem. Han kommer til en dam som kaltes Betesda, som betyr «barmhjertighetens hus».  Ved dammen helbreder han en mann som hadde vært syk i 38 år!

Lesetekstene står i Sal 103,1-6 og Jak 5,13-16. Alle disse tre tekstene setter søkelys på det å være barmhjertige mot hverandre og takke Gud for at han frir ut fra sykdom og nød.

Hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. Her samtales det om tekstene det skal tales over på gudstjenestene. I denne ukas episode hører vi samtale mellom prestene Iselin Jørgensen, Jens Olai Justvik og Nils Terje Andersen. Du kan følge podcasten på Facebook, og høre samtalen om kommende søndags tekst på web eller på Spotify.

Søndagens bønn
Jesus Kristus, vår Frelser,
du ser oss når vi er i nød og fare.
Vi ber deg:
Hjelp oss når livet trues,
så vi kan stole på din makt,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på ved å sende epost til Post.Grim.Menighet@kristiansand.kommune.no.

Tilbake