Infomail 14. januar


Ettermiddagssola strømmer inn gjennom vinduet til kirken, og jeg merker at jeg gleder meg over at dagene er i ferd med å bli både lysere og lengre. Vi går mot lysere tider. La oss håpe at det også gjør at vi kan være mer sammen.  

Det er ikke til å komme forbi at landets koronabestemmelser legger føringer for hva som kan skje i kirken, i våre hjem, og i forenings- og forretningsliv. Derfor var det jo spennende å høre hva regjeringen kom med i går. Det er godt å se at vi forhåpentligvis vil kunne ha et mer åpent samfunn igjen om ikke så veldig lenge.

Foreløpig kan vi dessverre ikke ha kirkekaffe etter gudstjenestene. Jeg gleder meg så inderlig til vi igjen kan møtes uten alle disse restriksjonene! Inntil det skjer, får vi hjelpe hverandre til å komme gjennom denne perioden så godt som mulig. Ta den ekstra telefonen til noen du ikke har snakket med på en stund, gå tur sammen i vår vakre natur, still opp når noen trenger hjelp.

Menigheten har nå fått ny leverandør av hjemmesiden vår. Den ser derfor litt annerledes ut enn den har gjort før. Vi skal bruke litt tid framover på å oppdatere alt, og legge ut nytt stoff. Men ta gjerne en titt allerede nå, så ser du hvordan dette blir. Fikk du ikke med deg gudstjenesten sist uke? Da kan du se den i opptak på nettsiden. www.grimkirke.no

Det som skjer framover
Det ble jo lettelser i smittevernbestemmelsene, men fremdeles er det slik at det er mye vi ikke kan gjøre. Derfor er det egentlig bare søndagsgudstjenesten som skjer i løpet av uka som kommer:

  • søndag kl 11.00 blir det gudstjeneste. Gudstjenesten er ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Gill Wilder. Takkofferet går til menighetens arbeid, og man kan gi på Vipps nr 697210. Det er tilviste plasser og registrering i døra. Ta gjerne med lapp med navn og tlf.nr. Munnbind må man bruke når man kommer og forlater kirken.
    Gudstjenesten blir også sendt direkte på www.facebook.com/grimkirke

Før søndagen
På søndag har vi 3. søndag i åpenbaringstiden. Fokuset i alle tekstene vi skal lese denne søndagen handler om hvem Gud er. Vi leser om Moses som spør Gud hva han skal kalle ham, og vi leser om Paulus som understreker at det for oss bare finnes én Gud. I prekenteksten, som står i Joh 1,15-18, vitner døperen Johannes om Jesus, den enbårne som er Gud, åpenbart for oss alle.

Tekstene skaper bilder av Gud for oss. Og vi har vel alle bilder av Gud, som vi har fått på ulike måter. Vi skal huske at ikke alle bildene vi har for vårt indre av Gud ikke er sanne. De kan tegne et feil bilde av hvem Gud er. Tekstene for søndagen gir oss det ekte bildet av hvem Gud faktisk er.

Søndagens bønn
Gud, vår skaper,
du byr oss å drikke av livets kilde.
Vi ber deg:
Gjør oss tørste etter det du vil gi oss,
så vi tilber deg i ånd og sannhet
ved din Sønn Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på ved å sende epost til Post.Grim.Menighet@kristiansand.kommune.no.

Tilbake