Kirkas bursdagsfest!


Infomail 23. mai: Pinsen ble feiret med familiegudstjeneste og bursdagsfest i Grim kirke.

Foto av alterpartiet i Grim kirke med mange ballonger.

Foto: Maija-Liisa Aas

Pinsen er jo feiringen av at Den hellige ånd kom over disiplene, og også en feiring av kirken som ble startet da de mer enn tre tusen personene ble døpt i Jerusalem den første pinsen. Derfor var det både naturlig og spennende å feire pinsen som en bursdagsfeiring for kirken. Det var gledelig at mange møtte opp, både familier, ungdommer og godt voksne. Tre 6-åringer fikk utdelt boka «Tre i et tre».

Søndag 9. juni er det igjen familiegudstjeneste. Da skal vi i tillegg ha sommerfest med utlodning. Håper mange inviterer med seg naboer og venner til en flott dag i Grim kirke den sommerdagen. Mer info kommer.

Konsert med Hydrokoret og «De som synger»
I morgen kl 19, fredag 24. mai, er det konsert i Grim kirke. Da kommer Hydrokoret, som er et blandet bedriftskor for Norsk Hydro i Oslo, på besøk til Kristiansand. Koret er på en liten Sørlandsturne, og skal også opptre i Kunstsilo, Arendal og Sauherad i løpet av helgen.

Konserten i Grim kirke er sammen med vårt eget kor, «De som synger». Korene skal synge hver for seg, og også opptre sammen. Velkommen til en allsidig og folkelig konsert denne vårkvelden!

Takk til Elin
Vår kjære diakon Elin Røsok Richardsen avslutter sin tjeneste på grunn av helsen. I gudstjenesten om en uke, søndag 2. juni, vil vi takke henne for den store innsatsen hun har gjort i Grim kirke. I stedet for preken blir det denne gangen en samtale mellom Elin og sokneprest Odd Bjarne Ellefsen ut fra temaet: «Når livet ikke blir slik man hadde tenkt». Etter gudstjenesten blir det festkirkekaffe og hilsener.

Informasjon:

  • Konsert med Hydrokoret og «De som synger» fredag 24. mai kl 19.00. Gratis.
  • Gudstjeneste med nattverd, søndag 26. mai kl. 11.00 ved sokneprest Ingrid Spikkeland. Offer til menighetens arbeid. Vipps 697210.
  • Åpent lekested mandag 27. mai kl. 9.00-13.30. Sangstund ca. kl. 10.30.
    Ta med matpakke. Vi ordner kaffe og te.
  • Gudstjeneste søndag 2. juni kl 11.00 med takk til diakon Elin Røsok Richardsen

 

Før søndagen
Bibeltekster: 1 Mos 18,1-8; Rom 11,33-36 og Luk 10,21-24  
Salmer i gudstjenesten: 309, 246, 459, 384, 280

Søndagens bønn
Treenige Gud,
vår skaper, frelser og livgiver,
vi ber deg:
Opplys vår forstand, forny våre hjerter
og gi oss en levende tro,
så din kirke forkynner Kristi evangelium,
du som lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Kommende søndag kalles for treenighetssøndag. I et halvt år har vi hatt stadige feiringer; av Jesu fødsel, hans død og oppstandelse, og til slutt Den hellige ånds komme til disiplene. Søndagen vi går i møte er den siste festen på en stund. Da er det feiringen av treenigheten som står i sentrum. Søndagen markerer også at vi går inn i den lange hverdagsperioden i kirken.

Tekstene vi skal lese på søndag viser oss Guds nærhet og Guds storhet.  Prekenteksten står i Luk 10,21-24. Jesus er jublende glad etter at disiplene han sendte ut for å helbrede og forkynne Guds rike vendte suksessfulle tilbake. I Den hellige ånd jubler Jesus til Gud Faderen, og allerede i denne korte beretningen ser vi enheten mellom de tre personene i Guddommen.

For flere tanker om søndagens tekst, hør gjerne podkasten «Kirken i Kristiansand». Ny episode ligger klar. Klikk her for å komme til podkasten.

Ha en fin helg, alle sammen!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake