Konfirmasjonssesong


Infomail 26. april: På søndag begynner konfirmasjonssesongen i Grim kirke. Vi skal ha tre konfirmasjonsgudstjenester framover.

Foto av Grim kirke med flagg og blå himmel.

Det er et stort privilegium å få følge konfirmantene gjennom tida de går til undervisning. Vi som er med dem som lærere ser hvordan ungdommene utvikler seg gjennom året. På vei inn i verdenen som eldre ungdommer er det mye som skal finnes ut av. Det er ingen som er slik de var da konfirmanttida begynte. De blir kjent med seg selv og andre. De lærer om tro og tvil, det er refleksjoner om livet og hvordan Gud hører med i alt. Mange opplever at troen endrer seg.

Et av mine mål er alltid at ungdommene forstår at de alltid kan komme til kirken slik de er, at de ikke trenger å late som eller vise et glansbilde. Her er alle velkomne slik de er. Gud tar imot alle, slik vi er. Håpet mitt er at ungdommene, også etter konfirmasjonen, skal vite at kirken er der for dem, og at de finner sin plass i fellesskapet i kirken.

På søndag er det konfirmasjon for ungdommene som har fulgt det tilrettelagte opplegget på fredager. De skal delta og bli bedt for i en vakker og høytidelig konfirmasjonsgudstjeneste. To uker senere, 11. mai, er det klart for Grim-konfirmantenes festdag. Be gjerne for alle våre konfirmanter disse dagene. Og be også om at ungdommene som går i 8. klasse nå vil melde seg på til neste års konfirmasjonsundervisning.

Vårutlodningen
Fram til sommerfesten i begynnelsen av juni har Grim menighet et loddsalg gående. Nå kan man hente loddbøker på kontoret og bli med og selge. Denne gangen har vi en rekke gavekort på gevinstlisten. Håper mange vil være med å selge lodd. Dette er en viktig inntektskilde for menigheten.

Informasjon:

  • Konfirmasjonsgudstjeneste av Hel-konfirmantene, søndag 28. april kl. 11.00 ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, diakonimedarbeider Hilde Hauge Røyksund og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil: 90897212. Alle er velkommen!
  • Åpent lekested mandag 8. april kl. 9.00-13.30. Sangstund ca. kl. 10.30. Ta med matpakke. Vi ordner kaffe og te.
  • Strikketreff torsdag kl. 11.00 (denne gang hos Anne Nora Eikås).
  • Konfirmasjoner Grim-konfirmantene: 11. juni kl 11.00 og 13.00

 

Før søndagen
Bibeltekster: 1 Kong 17,8-16; Rom 12,1-3 og Luk 13,18-21

Søndagens bønn
Livets Gud,
ved din Sønn Jesus Kristus har du opprettet ditt rike blant oss.
Vi ber deg:
Bevar oss i din kjærlighet, så vi kan bære rik frukt,
som grener på det sanne vintreet, Jesus Kristus,
han som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Vi er fremdeles i påsketiden, og oppmerksomheten er rettet mot det som har blitt virkelighet etter at oppstandelsen har skjedd. Ved Jesu oppstandelse har Guds rike kommet nær. I teksten fra Lukasevangeliet sammenligner Jesus Guds rike med både et sennepsfrø og en surdeig. Det forteller meg at det som i våre øyne kan virke smått og puslete, skal vokse seg stort og vakkert. Det forteller meg også at nærværet av Guds rike påvirker alt rundt. Som surdeigen, kan ingenting stå imot. Til slutt vil Guds rike være nær hos alle.

For flere tanker om søndagens tekst, hør gjerne podkasten «Kirken i Kristiansand». Ny episode ligger klar. Klikk her for å komme til podkasten.

Ha en fin helg, alle sammen!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake