Vinterferie


Infomail 16. februar: Vinterferien står for døren, og det blir en rolig uke i kirken.

Det er imidlertid noe som skjer. Det blir gudstjeneste med både dåp og nattverd førstkommende søndag. På mandag er det som vanlig åpent lekested, og koret har sin øvelse på onsdag, så noe av det vanlige skjer.

På tirsdag skjer imidlertid noe helt utenom det vanlige. Da kommer det en stor gruppe som går på orgelskole for barn til Grim kirke. Barna deltar på Orgelkids, et kortkurs Knuden kulturskole har i samarbeid med vår egen kantor, Maija-Liisa Aas, og flere andre kantorer i byen. Deltakerne skal utforske og bygge et mini-orgel, spille enkle melodier, og skape musikk sammen over to dager, både på kulturskolen, Domkirken og her i Grim kirke. De får det sikkert kjempegøy!

Informasjon:

  • Gudstjeneste med dåp og nattverd, søndag 18. februar kl. 11.00 ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210.

Kirkekaffe etter gudstjenesten. Det er dessverre ikke kirkebil denne uka.

  • Åpent lekested mandag 19. februar kl. 9.00-13.30. Sangstund ca. kl. 10.30.
    Ta med matpakke. Vi ordner kaffe og te.
  • Neste søndag: Det er ikke gudstjeneste søndag 25. februar.
  • Neste gudstjeneste: søndag 3. mars kl. 11.00 ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og diakon Elin Røsok Richardsen.
  • Bedehussangkveld søndag 3. mars kl. 18.00

 

Før søndagen
Bibeltekster: 1 Mos 4,1-7; 1 Kor 10,10-13 og Matt 16,21-23
Salmer i gudstjenesten: 312, 582, 117, 980, 609, 323

Søndagens bønn
Herre Jesus Kristus,
du holdt ut i alle fristelser
og seiret i kampen mot den onde.
Vi ber deg:
Lær oss i denne fastetiden å leve av ditt ord,
så vi vender oss bort fra all ondskap og følger deg,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet
Amen.

På onsdag gikk vi inn i fastetiden, denne førti dager lange perioden som kan være som en oase, en periode der solidaritet, stillhet og søken innover i eget liv, egne valg og prioriteringer kan få plass.

Førstkommende søndag er første søndag i fastetiden. «Fristelsens søndag» blir den av og til kalt. Vi hører Jesus fortelle at han skal lide og dø, og Peter som umiddelbart vil fri Jesus fra det onde han ser komme. Fra Første Mosebok hører vi om Kain som er misunnelig på Abel. Denne søndagen møter vi tekster som nok kan være vanskelige å forstå.

Fristelsen til å velge den enkle løsningen er nok ganske nærværende for mange av oss. Jesus valgte å gå den tunge veien mot Jerusalem. Han motstod fristelsen til å vike unna. Og takk og lov for det. For hans lidelse, død og oppstandelse bante veien til himmelen og evig liv og glede for oss.

For flere tanker om søndagens tekst, hør gjerne podkasten «Kirken i Kristiansand». Jeg regner med at det kommer en ny episode i løpet av dagen. Klikk her for å komme til podkasten.

Håper dere alle får en fin helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake