Sangen


Infomail 2. februar: Sangen er viktig for kirken!

Denne helgen skal koret «De som synger» ha øvelseshelg både lørdag og søndag. Og i gudstjenesten på søndag, får vi høre korets vakre sang.

Sangen er så viktig for kirken! Tenk hva de ulike tonene kan formidle av følelser, både glade og triste, ettertanke og eufori. Når tekster knyttes til toner, eller toner til tekster, får begge ofte en ny dybde. Jeg lurer på hva kirken hadde vært uten sangen.

I gudstjenesten synger vi ofte salmer fra salmeboka. Den rommer et stort mangfold av salmer, både de eldgamle og de litt nyere, tradisjonelle og nyskapende. Så blir det jo stadig også laget nye sanger som gir resonans i hjertene til mange. Derfor kommer vi framover til å synge også sanger som har blitt viktige for ungdommer og voksne, men som ikke står i salmeboka enda. På søndag skal vi synge «Gi meg Jesus», som er skrevet av David Østby. Hør gjerne sangen på Spotify, og bli med i lovsangen på søndag.

Søndag 3. mars kl 18.00 inviterer menigheten til sangkveld, der sangene fra bedehustradisjonen kommer til å stå i sentrum.  

Koret «De som synger» har 10-årsjubileum i år. Det blir nok feiret utover året. Onsdag 13. mars kl 19 har koret vårkonsert.

I flere år har det også vært småbarnsang knyttet til Familiemiddag. For et par uker siden var det oppstart av barnekor, Grimkidz. På tirsdag har de den andre øvelsen. Deretter endrer de øvelsesdag til tirsdagene det er Familiemiddag. Framover nå blir det småbarnssang kl 16.45, mens de større barna øver fra kl 17.15.

Informasjon:

  • Gudstjeneste søndag 4. februar kl 11.00. Koret «De som synger» deltar. Det blir nattverd, og gudstjenesten er v/ ved sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, kantor Maija-Liisa Aas og frivillige fra Grim menighet. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212 mellom kl 10.00 og 10.10. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Åpent lekested mandag 5. februar kl 9.00-13.30. Sangstund ca kl 10.30. Ta med matpakke. Vi ordner kaffe og te.
  • Formiddagstreff onsdag 7. februar kl.11.00. Kathrine Tallaksen Skjerdal forteller om Gabriel Scott. Andakt. Suppe kr.60. Skyss tlf 92 26 26 42..
  • Karnevalsgudstjeneste for hele familien neste søndag, 11. februar kl 11.00.
  • Bedehussangkveld søndag 3. mars kl 18.00

 

Før søndagen
Bibeltekster: 2 Mos 3,1-6; 2 Pet 1,16-18 og Mark 9,2-13
Salmer i gudstjenesten: 282, 620, 635, 384, 385, 482

Søndagens bønn

Hellige Gud,

du åpenbarte din herlighet i Jesus Kristus.

Vi ber deg:

Hjelp oss å søke dypere i troens mysterier,

så vi kan se deg i Jesu Kristi ansikt,

han som med deg og Den hellige ånd lever og råder,

én sann Gud fra evighet til evighet.

Amen.

På søndag er det Kristi forklarelsesdag. Hovedfortellingen denne søndagen er om da Jesus tok med seg Peter, Jakob og Johannes opp på et fjell, og de fikk se Jesu herlighet. Gjennom åpenbaringstiden har vi hørt mye om Jesus. Denne søndagen ser vi hans herlighet. Vandringen mot Jerusalem tar til med de gode ordene som kom fra himmelen: «Dette er min Sønn, den elskede. Hør ham!»

Sist uke var podkasten «Kirken i Kristiansand» i gang igjen. Jeg regner med at det kommer en ny episode i løpet av dagen. Klikk her for å komme til podkasten.

Håper dere alle får en fin helg!

God helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake