Sola skinner


Infomail 19. januar: Jeg sitter på kontoret og sola stråler inn vinduet.

Det er godt å kjenne varmen fra solstrålene, selv om det er fullt av snø og ganske så kjølig utenfor. Jeg er jo blant dem som liker vinter og snø. Men det er likevel godt å føle varmen fra sola som igjen, om noen uker skal bringe varme som gir nytt liv gjennom våren.

I kirken begynner det meste å komme i gang igjen. Åpent lekested og Familiemiddag hadde første samling i uka som snart er over. Vi har hatt andakt på Grimtunet, og konfirmantene er godt i gang med året.

Onsdag kveld feiret Alf-klubben at det var 20 år siden oppstart. Gratulerer med jubileet! Alf-klubben har virkelig betydd mye for mange i disse to tiårene.

Barnekoret starter
På tirsdag er det klart for oppstart av menighetens nye barnekor. Det blir veldig spennende å se hvor mange som kommer. Vær med å spre informasjon om koret til barn i skolealder.

Gaver med skattefradrag
Det er nå mulig å få skattefradrag også på takkoffer i gudstjenesten som blir gitt på Vipps. For å få skattefradrag må man bruke Vipps nr. 697210 (Takkoffer i gudstjenesten), og i løpet av året gi minst 500 kr. Merk: De andre vippsnumrene kirken bruker gir ikke skattefradrag.

Informasjon:

  • Søndag 21. januar kl 11.00: Familiegudstjeneste med dåp og utdeling av 5-årsboka v/ ved sokneprest i Hellemyr Ingrid Spikkeland, menighetspedagog Ingrid Brandsæter Jacobsen, barne- og familiearbeider Linda Strandskogen, kantor Maija-Liisa Aas og frivillige fra Grim menighet. Takkoffer til menighetens barnearbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212 mellom kl 10.00 og 10.10. Kirkekaffe med rebus for barna etter gudstjenesten.
  • Åpent lekested mandag 22. januar kl 9.00-13.30. Sangstund ca kl 10.30. Ta med matpakke. Vi ordner kaffe og te.
  • Barnekor tirsdag 23. januar kl.17.00.
  • Strikketreff torsdag 25. januar kl 11.00
  • HEL-gudstjeneste søndag 28. januar kl 11.00. Da skal fredagskonfirmantene fra Krossen delta aktivt i gudstjenesten.

 

Før søndagen
Bibeltekster: Jes 55,1-3; Åp 22,16-17 og Joh 4,4-26

Søndagens bønn
Gud, vår skaper,
du byr oss å drikke av livets kilde.
Vi ber deg:
Gjør oss tørste etter det du vil gi oss,
så vi tilber deg i ånd og sannhet
ved din Sønn Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

På søndag er det 3. søndag i åpenbaringstiden. I tekstene hører vi mye om invitasjon til å komme til Gud for å slukke tørsten. Den som tørster og kommer til Gud, skal få livets vann som gave. Det er ingen kvalifikasjoner. Snarere er det en invitasjon. Til å se livet slik det er, og til å ta imot gratis det Gud har å gi.

Den samaritanske kvinnen ved brønnen vi leser om i teksten fra Johannesevangeliet tørstet nok etter så mye. Men aller mest å bli sett, bli inkludert. I møte med Jesus ble hun sett, inkludert og utfordret. Hun ble på mange måter også den første misjonæren, idet hun fylt av glede løp inn i byen og utbrøt til de hun møtte: «Kom og se en mann som har fortalt meg alt det jeg har gjort! Han skulle vel ikke være Messias?»

Kirken i Kristiansand-podkasten har så vidt jeg har sett ikke fått nye episoder enda, så jeg legger inn lenke til en annen prekenpodkast. Denne gangen fra VID høgskole (tidligere Misjonshøgskolen i Stavanger, der jeg studerte). https://open.spotify.com/episode/4JxXV0fcOdoCE1KtApJxbw?si=52f462976f904925 Jeg har ikke hørt ukas episode selv enda, men det pleier være veldig bra.

Da håper jeg dere alle får en fin helg, selv om været ser litt ufyselig ut igjen. Og så håper jeg mange finner veien til kirken på søndag! 😊

God helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake