Festuke i Grim kirke


Infomail 12. mai: I morgen er det nok en festdag i kirken. Da skal de 28 Grimkonfirmantene bli konfirmert.

Foto av konfirmantene i Grim kirke. Foto: Erland Grøtberg

Konfirmantene 2023 i Grim kirke. Foto: Erland Grøtberg

Hele denne uka er egentlig fylt av festlige anledninger. Onsdag kveld hadde Alf-klubben en forsmak på 17. mai-feiringen med sang og tog rundt i lokalene. Samme kveld var kirkerommet fylt av 170 personer på vårkonserten til koret «De som synger».

I morgen er det altså konfirmasjoner i to gudstjenester. Da blir kirken igjen fylt av feststemte mennesker og flotte konfirmanter. Gjennom mange måneder har ungdommene blitt kjent med både tro, kirke og oss som jobber i kirken. Det er et privilegium for oss å bli kjent med så mange flotte ungdommer år etter år!

På søndag er det familiegudstjeneste. Da skal det også være dåp, så da blir det nok en fest! 6-åringene er spesielt invitert til gudstjenesten, siden de skal få utdelt 6-årsboka «Tre i et tre».

Nytt IT-system for kirken
I ble endelig det nye IT-systemet implementert i kirken i Kristiansand. Nå har staben tatt i bruk de nye epost-adressene, og vi holder på med å bli kjent med hvordan nye systemer skal brukes. Det blir nok litt famling i begynnelsen, men overgangen ser ut til å ha gått bra.

Jeg prøvde meg jo på en liste over stabens epostadresser sist uke, og bommet jo litt. Nå prøver jeg meg på nytt. Her har også diakon Marianne sin adresse kommet med, så nå er det forhåpentlig en komplett og riktig liste:
Sokneprest Odd Bjarne Ellefsen: oe335@kirken.no
Daglig leder Cecilie Pettersen Ueland: cu737@kirken.no
Diakon Marianne Gilje Løining: ml267@kirken.no
Diakon Elin Røsok Richardsen: er873@kirken.no
Kateket Steffen Eikenæs: se393@kirken.no
Kantor Maija-Liisa Aas ma466@kirken.no
Barne- og familiearbeider Linda Strandskogen: ls722@kirken.no
Kirketjener Lindi Aagedal: la237@kirken.no
Menighetens felles epost-adresse: grim.kristiansand@kirken.no

Det som skjer i Grim kirke framover

  • Lørdag 13. mai kl 11 og 13: Konfirmasjon for Grim-konfirmantene
  • Søndag 14. mai kl 11.00: Familiegudstjeneste med dåp v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, barne- og familiearbeider Linda Strandskogen, kantor Maija-Liisa Aas og frivillige i menigheten. Utdeling av 6-årsboka. Takkoffer til menighetens misjonsprosjekt. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Mandag 15. mai kl 9.30-13.30: Åpent lekested
  • Søndag 21. mai kl 11.00: Gudstjeneste med nattverd v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, kantor Gill Wilder og frivillige i menigheten
  • Søndag 21. mai kl 16: Konsert med UiA. Folketoner for hardingfele og fløyteensemble
  • Lørdag 3. juni kl 12: Åpen dåpsdag
  • Søndag 18. juni kl 11: Familiegudstjeneste og sommerfest

 

Før søndagen
Bibeltekster: Jer 29,10-14, 1 Joh 5,13-15 og Luk 18,1-8

Søndagens bønn
Himmelske Far,
du hører våre bønner.
Vi ber deg:
La viljen din skje på jorden.
Hjelp oss å stole på din omsorg og legge alt fram for deg,
så Kristus ved troen kan bo i våre hjerter,
han som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Vi har kommet til 6. søndag i påsketiden, som er den siste før Kristi himmelfartsdag, som jo er neste torsdag. Et viktig tema denne søndagen er bønn og tillit til Gud, og det har det visstnok vært helt siden middelalderen.

De tre dagene mellom denne søndagen og Kristi himmelfartsdag ble tidligere kalt «de små gangdagene» i Norge. Da gikk prest og menighet i prosesjon omkring i bygda og ba om velsignelse over åker og eng. En nydelig tradisjon som vi kanskje skulle tatt med oss også i dag? Uansett kan vi oppfordre hverandre til å ta en tur til ulike steder i soknet vårt og be om velsignelse for alle som bor her.

Evangelieteksten er en lignelse som Jesus fortalte om en enke som uavbrutt maste om rettferdighet hos en dommer. Hun gav ikke opp, men stod på i prøven. Lignelsen forteller at det tar tid før Menneskesønnen kommer tilbake. I denne tiden oppfordres vi til å være trofast i bønn. Samtidig skal vi være trygge på at Gud ikke er en uhederlig og vrang dommer. Han hører når vi ber, han gir løfte om at retten skal skje.

For flere tanker om søndagens tekst, hør gjerne på podkasten «Før søndagen i Kristiansand». Du finner alle samtalene her.

God helg til alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake