Påsken


Infomail 31. mars: Det var mange som ble berørt i påskevandringsgudstjenesten forrige søndag.

Kantor Maija-Liisa Aas har vært i Jerusalem. Har du også vært der? Ta gjerne med bilde til kirken, så flere kan se de kjente stedene.

Kirken var fylt opp med hundre personer da en rekke frivillige dramatiserte påskens budskap i gudstjenesten på søndag for en uke siden. Det gjør inntrykk å få et visuelt uttrykk av de dramatiske hendelsene, og budskapet nådde fram til både unge og eldre. 

På søndag innledes påskefeiringen med palmesøndag. Det blir gudstjenester i Grim kirke på alle helligdagene. Håper mange finner veien til kirken denne påsken, om det er i kirken vår, eller andre steder. 

På skjærtorsdag kl 18 inviterer vi til suppemåltid og fellesskap, før det blir kveldsgudstjeneste kl 19. Langfredag kl 11 leser vi den dramatiske beretningen fra langfredag, og påskedag blir det høytidsgudstjeneste full av jubel over oppstandelsen. 

Påskeaften blir det påskenattsmesse i Domkirken kl 23.15. Dette er en gudstjeneste der vi går fra mørke og fortvilelse, inn i lyset, oppstandelsen og gleden. Har dere ikke vært på påskenattsmesse før, anbefaler jeg veldig å komme på denne midnattsmessen i Domkirken.

Bilder fra den hellige byen
Mange har jo vært i Jerusalem og sett stedene vi hører om i påsken. Kantor Maija-Liisa har tatt initiativ til å henge opp bilder fra Jerusalem i kirken, slik at vi alle kan se de viktige stedene. Så har du bilder, så ta dem gjerne med når du kommer til kirka på søndag eller andre dager i påsken, og gi de til Maija-Liisa. Vi henger dem opp på veggen på scenen i menighetssalen. 

Det som skjer framover

 • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste på palmesøndag med nattverd v/frivillige i menigheten, sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
 • Mandag kl 9.30-13.30: Åpent lekested
 • Skjærtorsdag 6. april
  • Kl 18.00: Kveldsmåltid med suppe
  • Kl 19.00: Kveldsgudstjeneste. Sang v/Even Lohne og Gard Fauchald. Gudstjenesten er ellers v/ Odd Bjarne Ellefsen, Maija-Liisa Aas og frivillige i menigheten. Takkoffer til KUP – Kirkens ungdomsarbeid
 • Langfredag 7. april kl 11.00: Pasjonsgudstjeneste. Gard Fauchald leser langfredagens beretning. Gudstjenesten ledes av Odd Bjarne Ellefsen og Maija-Liisa Aas. Takkoffer til Kirkens SOS
 • Påskedag 9. april kl 11.00: Høytidsgudstjeneste v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, kantor Maija-Liisa Aas, trompetist Andreas Malde og frivillige i menigheten. Takkoffer til menighetens arbeid
 • Onsdag kl 11: Formiddagstreff. Tema: «Han er ikke her, han er oppstanden». Tone Benestad forteller fra besøk i gravhagen.
 • Onsdag 12. april: Konsert med Tore Thomassen i Grim kirke

 

Før søndagen 
Bibeltekster: 2 Mos 12,21-28, Ef 2,12-18 og Joh 12,12-24
Salmer i gudstjenesten: 150, 374, 23, 980, 162, 618, 151

På søndag skal vi synge en salme som i hvert fall er ny for meg, nr 151 «Deg vi lovsynger, ærer». Hør gjerne Biskopshavn jentekors innspilling her: https://www.facebook.com/watch/?v=745116756393606

Søndagens bønn
Jesus Kristus, ydmyke konge,
du kom til oss, fornedret og fattig. 
Vi ber deg:
Forson oss med Gud og med hverandre.
Lær oss å gi avkall på vårt eget og følge deg,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder, 
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Palmesøndag leder oss inn i den stille uke med jubel og hosiannarop. Ropet er en intens bønn om Herrens frelse. Jesus kommer ydmykt ridende på et esel inn i Jerusalem. Folkemengde hyllet ham som en konge. De ventet på en frigjører som kunne redde dem fra undertrykkelsen de levde under. 

Det var nok ikke Jesu framtoning som virket truende på lederne, men heller alle menneskene som strømmet til ham. Jesus kom som en frigjører, men han kjempet ikke med makt. Uten å gjøre urett mot andre kjempet han kampen mot det onde, mot dødens krefter og vant. Det er en utrolig fortelling. Og tenk at den er sann! 

Om det kommer prekenpodkast for palmesøndag på «Før søndagen i Kristiansand», vet jeg ikke. Men ta en titt, og kanskje det kommer. Du finner alle samtalene her.

God påske!
Selvsagt håper jeg å møte så mange av dere som mulig her i kirken, men har selvsagt full forståelse for at man også reiser på hyttetur og andre steder i disse dagene. Må dagene i den stille uke gi rom for bønn og refleksjon, bibellesning og undring over det som skjedde disse dramatiske dagene i Jerusalem.

Ønsker dere alle en riktig god påske! 

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake