Fullsatt på salmekveld


Infomail 10. mars: Sangen virkelig ljomet i kirkeveggene på salmekvelden i Grim kirke søndag kveld!

Spennende samtale mellom kristne, sikher og muslimer i Ahmadiiya-moskeen på Tinnheia. Foto: Mette Stoveland

Koret «De som synger» inviterte til salmekveld, der både korsang, og ikke minst fellessang stod på programmet. Hele sytten sanger ble sunget, alt fra eldgamle salmer til nyere salmer og sanger.

Kirken var nesten helt fullsatt, med godt over 150 personer, bestående av gjester og korets vel førti deltakere.

Åpent lekested – nytt tilbud i Grim kirke
Er man hjemme med barn, kan det av og til være fint å komme seg ut litt, ta en kaffe og en prat med andre voksne, mens barna har andre barn å leke med. På mandag kl 9.30 starter vi opp «Åpent lekested» – et møtested for de som er hjemme med små barn». Åpent lekested tar over etter babysang, som legges midlertidig ned pga. liten deltakelse.

Åpent lekested skjer i underetasjen i kirken. Det legges opp til lekeplass for både babyer og andre smårollinger, og kaffe og te til de voksne. Ta gjerne med matpakke og spis lunsj sammen her. Litt småbarnssang for de som ønsker det ca kl 10.30, men her er det bare å droppe innom når det passer, eller kom og vær hele åpningstiden, som varer til 13.30.

Del gjerne informasjonen på Facebook.

Menighetens årsmøte
Menighetens årsmøte blir avholdt på søndag etter gudstjenesten. Årsmelding og regnskap finner man i våpenhuset i kirken.

Det som skjer framover

  • I morgen: Åpen dåpsdag/Drop-in-dåp
  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste med nattverd v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, kantor Maija-Liisa Aas og frivillige fra menigheten. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Søndag etter gudstjenesten: Menighetens årsmøte
  • Mandag kl 9.30-13.30: Åpent lekested
  • Tirsdag kl 16.00: Familiemiddag
  • Onsdag kl 18.15 i Domkirken: Undervisning i fastetiden om Johannesevangeliet. Dette er et samarbeid mellom og Grim menighet. I Domkirken onsdager i mars. 

 

Før søndagen
Bibeltekster: 1 Sam 18,6-14; Ef 5,1-2.8-11 og Luk 11,14-28
Salmer i gudstjenesten: 108, 727, 656, 980, 611, 564, 679

Søndagens bønn
Allmektige Gud,
du overvinner ondskapen.
Vi ber deg:
Vern oss mot det onde og sett oss fri,
så vi kan leve som lysets barn,
ved din Sønn, Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Vi er allerede godt inne i fasten, og på søndag er det 3. søndag fastetiden. Denne søndagen tar opp kampen mot ondskapens krefter som et viktig tema.

Prekenteksten er i all hovedsak Jesu svar på anklager om at han stod i ledtog med djevelen, eller om han drev ut onde ånder ved Guds kraft. Jesus hadde drevet ut en ond ånd fra en som var stum, og folk var i villrede hvordan han kunne gjøre noe sånt.

Temaet «onde ånder» oppleves kanskje ikke så aktuelt i våre dager, men ondskap, indre demoner og usynlige krefter har mange kjent på som høyst reelle. I møte med det onde har vi Jesus, som kjempet mot både døden og det onde, og vant! Jesu seier på påskedags morgen gir oss krefter til å kjempe mot ondskap og onde krefter i vår verden.

For flere tanker om søndagen og tekstene, hør gjerne podkasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. Du finner alle samtalene her. En ny episode har nettopp blitt publisert.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake