ÅPEN DÅPSDAG - DROP IN-DÅP 3. juni


Er du en av dem som gjerne skulle blitt døpt, eller har ønsket at barna dine skulle døpes, men så ble det ikke sånn?

Illustrasjonsfoto: Bo Mathisen, Den norske kirke

Lørdag 3. juni kl. 12–14 kan udøpte i alle aldre komme til Grim kirke og bli døpt – der og da.

Skulle du ønske du var døpt?
For den som ikke ble døpt som barn, kan veien til døpefonten virke lang. Grim menighet vil gjøre det enklere å bli døpt, enten du er ung eller gammel. Lørdag 3. juni kl. 12-14 åpner kirkedørene i Grim kirke for drop in-dåp. Det betyr at man kan komme som man er, uten avtale.

Hva er dåp?
Dåpen er en gave som gis oss på grunn av Guds kjærlighet og ikke på grunn av den enkeltes tro. Dåpen er inngangen til et fellesskap av kristen tro og tradisjon.

Gjennom dåpen blir man en del av en kirke som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Dette fellesskapet er bygget opp omkring troen på Jesus Kristus, Guds sønn og menneskenes frelser. Med tre håndfuller vann - i Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn - blir man bundet sammen med Jesus Kristus, og medlem i Den norske kirke.

Hvem, hva, hvor?
Presten og andre medarbeidere i Grim menighet tar imot de som ønsker å bli døpt denne dagen. Man møter opp ved hovedinngangen i Grim kirke hvor man blir registrert og evt. får en kopp kaffe mens man venter på tur. Deretter blir det en kort samtale med presten som skal døpe. Dåpen skjer deretter i en kort og verdig seremoni i kirkerommet. Etter dåpen byr vi på kaffe, mineralvann og kake for de om ønsker det. 

Ta med fødselsattest eller gyldig legitimasjon.
Antrekk: Kom som du er, eller pynt deg hvis du vil. 
Du kan komme alene, eller sammen med noen.

Faddere og oppfølging i etterkant
Alle som skal døpes må ha minimum to faddere, hvorav én må være medlem i Den norske kirke. Har du noen du ønsker som fadder, er det veldig fint. Om du ikke har faddere, har vi frivillige i menigheten som kan være fadder for deg.

Det er ingen krav til kunnskap for å bli døpt, men for de som ønsker mer opplæring i kristen tro i etterkant, vil vi tilby det. Vi ønsker også hjertelig velkommen til å ta del i kirkens gudstjenester og andre ting som skjer.

Lurer du på noe eller vil registrere deg på forhånd? 
Det er ikke nødvendig med forhåndsregistrering, men det kan være praktisk å gjøre det. Ta kontakt med Kirkens servicetorg: kirkens.servicetorg@kristiansand.kirken.no eller tlf: 38 19 68 00 (man-fre kl 9-15).

Ta ellers gjerne kontakt med Odd Bjarne Ellefsen, sokneprest, på tlf 417 42 015 eller på e-post

Illustrasjonsfoto: Malin Longva, Den norske kirke

Tilbake