Kirken er for alle


Infomail 13. januar: Kirken skal være for alle. I uka som kommer skal den nasjonale HEL-konferansen arrangeres i Lund Kirke i Kristiansand. Da handler det om at alle, uansett funksjonsevne, skal være inkludert i kirken.

Kirken er ikke hel, før alle er inkludert. Noen grupper har lett for å falle utenfor. Derfor trenger vi et særskilt fokus. HEL-konferansen er et ledd i arbeidet med å gjøre kirken mer tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

Selve konferansen er lukket, men tirsdag kl 18.00 er det åpen sang- og konsertkveld i Lund kirke. Da deltar blant andre Sound of Happiness, Sofie Fjellvang (The Voice og MGP) og Tore Thomassen. Håper mange vil komme hit!

I Grim kirke har vi Alf-klubben. Alf er forkortelse for «alle funksjonsevner», og er en klubb for personer fra 15 år og oppover, uavhengig av funksjonsevne. Alf-klubben har samlinger hver andre onsdag i måneden.

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste med nattverd v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, kantor Maija-Liisa Aas og frivillige i menigheten. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Tirsdag kl 16: Familiemiddag
  • Tirsdag kl 18 i Lund kirke: Smitte deg med glede. Åpen sang- og konsertkveld på Hel-konferansen. Sound of Happiness, Tore Thomassen, Sofie Fjellvang og flere deltar. Gratis inngang.
  • Søndag 22. januar kl 11: Familiegudstjeneste. Utdeling av 5-årsboka.

 

Før søndagen
Bibeltekster: Jes 42,1-6; Apg 18,24-19,7 og Matt 3,13-17
Salmer i gudstjenesten: 101, 105, 99, 360, 320

Søndagens bønn
Hellige Gud,
du lot din elskede Sønn bli døpt for å bære verdens synd.
Vi ber deg:
Forny oss i vår dåp,
så vi alltid følger etter Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

På søndag har vi 2. søndag i åpenbaringstiden, og det er Jesu dåp i Jordan som er fortellingen vi skal høre. Jesus stod i kø sammen med alle som trengte å ta et oppgjør i livet, og få en ny start. Han, som var uten synd, og ikke trengte ta noe oppgjør, viste gjennom dåpen hos døperen Johannes hvor sterkt han identifiserte seg med vanlige mennesker. Han tok bokstavelig talt plass, side ved side med den vanlige mann og kvinne.

Dåpen ble på en måte innsettelsen til tjenesten han gikk inn i, ettersom Jesus fra da av begynte sitt offentlige virke. Ordene lød fra himmelen etter dåpen; Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede. Med den bekreftelsen kunne Jesus gå inn i det han var kommet til jord for å gjøre.

På søndag skiftes den liturgiske fargen til grønt: Julens budskap om Kristus skal nå vokse og modnes i oss.  

Ha en riktig god helg, alle sammen. Håper vi sees på søndag!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake