God jul!


Infomail 23. desember: Julen har endelig kommet. Igjen skal vi feire det store under; at Gud ble menneske og er blant oss.

I morgen kan vi for første gang på tre år ta imot alle som vil til julaftensgudstjenester i kirken. Det blir spennende å se om de to årene med pandemi har forandret folks vaner på julaften. Jeg håper alle blir med og inviterer med familie, naboer og venner til kirken denne julen!

Tirsdag ettermiddag inviterte jo menigheten til juleverksted med grøt, og en stille stund i kirkerommet, der koret «Gjenklang» fra Øvrebø sang. Totalt deltok ca. syttifem personer på arrangementet. Det er kjempegøy at det var så god oppslutning!

Noen tanker
Nå går vi inn i julehøytiden. Det er mange ulike følelser knyttet til denne tiden. Forventninger, erfaringer og glansbilder skaper så mye. Noen gleder seg voldsomt, og klarer nesten ikke vente på at julen skal komme, mens andre ser lengselsfullt mot dagene da hele feiringen er over. Mange vanskelige ting forsterkes når man møter så mange forventninger om idyll. La oss huske på det når vi møter hverandre.

Fellesskap og nestekjærlighet er sentrale stikkord i kirken. Kanskje kan en telefon, eller en invitasjon til en kopp kaffe en av juledagene, gjøre julen bedre for noen.

Det som skjer framover

  • Julaften kl 14.30 Familiegudstjeneste. Julespill v/ frivillige i menigheten. sang av Lasse Scott Dahl Lorentzen og Silje Rom Hafnor. Sokneprest Odd Bjarne Ellefsen, diakon Elin Røsok Richardsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til Kirkens Nødhjelp og menighetens arbeid. Vipps nr. 697210
  • Julaften kl 16.00: Julaftensgudstjeneste. Sang av Lasse Scott Dahl Lorentzen og Silje Rom Hafnor. Gudstjenesten ledes av sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til Kirkens Nødhjelp og menighetens arbeid. Vipps nr. 697210
  • 1 juledag kl 11.00: Høytidsgudstjeneste v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til menighetens misjonsprosjekt på Madagaskar. Vipps nr. 697210. Transport til kirken kan bestilles 1 juledags morgen på tel 908 97 212
  • Første gudstjeneste til neste år er søndag 8. januar kl 11.00.

 

Før søndagen
Bibeltekster: Ordsp 8,1-2.22-31; Hebr 1,1-6 og Joh 1,1-14
Salmer i gudstjenesten: 39, 33, 56, 41, 38, 40

Søndagens bønn
Underfulle Gud,
vi takker og lovpriser deg
som lot Ordet bli menneske og ta bolig iblant oss.
Vi ber deg:
Vis oss den herlighet som stråler fram i din enbårne Sønn,
så vi med englene og hele din kirke
kan juble over frelsen i Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Årets siste søndag er 1. juledag. Juledag er jo en av kirkens største høytidsdager, og vi feirer inkarnasjonen, at Gud ble menneske. Poesien står i høysetet på juledag. Det brukes ord som er så store at man kan miste pusten.

Mens julaften setter søkelys på det lille barnet i stallen, trekker tekstene på juledag de lange linjene. Det handler om mysteriet; at den evige Gud kommer inn i vår tid. Ordet ble menneske! Skapelse og inkarnasjon henger sammen. Siden Jesus er en del av den treenige Gud, var Han også i skapelsen av alt. Han var før tiden, han er i tiden, og skal alltid være.

Det har blitt laget en julepodkast i podkasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. Du finner alle samtalene her.

Til slutt
Dette er den siste infomailen for i år. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får være prest i Grim kirke. Takk for at jeg har fått bli kjent med denne bydelen og denne menigheten, som har så mange gode mennesker! Måtte Grim menighet bli et godt sted å være for alle. Et sted der man blir sett, husket og verdsatt, uansett hvem man er.

Ønsker en velsignet jul og godt nytt år til dere alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake