Fullt hus på julekonsert


Infomail 16. desember: Onsdag kveld var kirken fylt til siste plass da koret «De som synger» hadde julekonsert.

Etter to år uten mulighet til å være mange i kirkebenkene, var det en mektig opplevelse både for sangere og publikum å samles til julekonsert. Ca 300 personer var i kirken, og fikk oppleve både nye og gamle julesanger.

Ellers har kirken denne uken stadig vekk blitt fylt av små barn, store barn og ungdommer på barnehage- og skolegudstjenestene. Til sammen har disse gudstjenestene samlet godt over 650 personer. Det har vært kjempefint å oppleve alle innslagene barna og ungdommene har bidratt med, og at de ser ut til å ha hatt en fin stund i kirken.

Vi synger julen inn
På søndag blir det enda mer sang i kirken. Da deltar Kristiansand Haandverker og Handelsstands sangforening og koret «De som synger» i gudstjenesten der vi synger julen inn. Etter gudstjenesten blir det åresalg. Har noen en gevinst å ta med, er vi takknemlige.

Jul i alle land
Søndag kl 18.00 blir det julesanger fra en rekke forskjellige land, og på mange ulike språk, når Domkirken inviterer til «Jul i alle land». Internasjonal prest Solomon Yohannes Wako skal ha preken, og vår egen kantor Maija-Liisa Aas er også sentral i opplegget. Mer info her: Musikk og sang (barehyggelig.no) Det er gratis inngang.

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste der vi synger julen inn. To kor deltar (se over), og for øvrig er gudstjenesten v/sokneprest Odd Bjarne Ellefsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe med utlodning etter gudstjenesten.
  • Søndag kl 18.00: Jul i alle land i Domkirken. Gratis inngang.
  • Tirsdag 20. des. kl 16.30 Juleverksted med grøt i kirkens underetasje. Kl 18.30: Korsang v/Gjenklang fra Øvrebø i kirkerommet
  • Gudstjenester i julen: Julaften kl 14.30 og 16.00, 1. juledag kl 11.00

Før søndagen Bibeltekster: Rut 4,13-17; Rom 15,8-13 og Luk 1,46-55
Salmer i gudstjenesten: 25, 24, 59, 38, 47

Søndagens bønn
Jesus Kristus, Guds Sønn,
du steg ned til vår jord
og ble født av Maria for å tjene oss.
Vi ber deg:
Gi oss ditt sinnelag, så vi ikke søker vårt eget,
men tjener vår neste og overgir oss til din kjærlighet,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet tilevighet.
Amen.

Vi har kommet til 4. søndag i adventstiden. Denne søndagen er det Maria, Jesu mor som står i et særlig fokus. Prekenteksten er hentet fra det som kalles for Marias lovsang, og som hun utbrøt etter at hun hadde møtt slektningen Elisabeth som var svanger med barnet som skulle bli døperen Johannes

På poetisk vis uttrykker Maria sin lovsang av Gud, som ville bruke henne til den store oppgaven å være den som fødte Gud som menneske. Lovsangen uttrykker hennes tillit til Gud, og hennes villighet til å gå inn i det Gud la foran henne.

Hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. I skrivende stund har det ikke kommet episode for kommende søndag, men det kan jo være det kommer.  Du finner alle samtalene her.

God helg til dere alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake