Endelig skolegudstjenester igjen!


Infomail 9. desember: For første gang på tre år har vi igjen hatt skolegudstjeneste i Grim kirke! I dag deltok 150 barn fra Solholmen skole.

Neste uke skal flere hundre barn og ungdommer fra Karl Johans Minne, Krossen og Grim skoler, i tillegg til flere barnehager, komme til kirken for skole- og barnehagegudstjenester. Barna får oppleve essensen i en gudstjeneste, og flere av dem deltar også aktivt med lesing av tekst og bønner, sang og lystenning.

Julekonsert på onsdag
Førstkommende onsdag blir det gratis julekonsert med vårt eget kor «De som synger». Koret skal synge en rekke sanger, det blir sang av grupper, og andakt. Etter konserten er alle invitert til noe å bite i i menighetssalen. Inviter gjerne på Facebook: https://fb.me/e/3N2T8svn2

NMS’ julehefter
Det Norske Misjonsselskap (NMS) arbeider på ulike måter for å samle inn penger til det viktige arbeidet de gjør rundt omkring i verden. I samarbeid med Bibelselskapet gir de i år ut julehefter, der overskuddet går til arbeidet i disse organisasjonene. På søndag etter gudstjenesten er det mulig å få kjøpt julehefter i Grim kirke. Juleheftene koster 200 pr. stk.

Juleverksted og åpent kirkerom
Tirsdag 20. desember kl 16.30 inviterer vi til juleverksted kjelleretasjen i kirken. Man kan lage forskjellig julepynt, og vi baker pepperkaker. Det blir grøt og kahoot, og kanskje kommer de tre vise menn?

Klokka 18.30 kommer koret Gjenklang fra Øvrebø. Koret synger noen rolige sanger i kirkerommet, det blir mulighet for å ta en pust i bakken, enten ved å sitte og høre på, tenne lys, eller lytte til juleevangeliet.

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste med nattverd v/sokneprest Birte Løvsen og kantor Maija-Liisa Aas. Takkoffer menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan bestilles på tel 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Onsdag kl 10.00: Barnehagegudstjeneste
  • Onsdag 14. des. kl 19.00: Julekonsert med koret «De som synger». Gratis inngang.
  • Torsdag kl 9.00: Skolegudstjeneste for Krossen skole
  • Torsdag kl 9.00: Skolegudstjeneste for Karl Johans Minne skole
  • Torsdag kl 11.00: Strikketreff
  • Fredag kl 9.00: Skolegudstjeneste for Grim skole

 

  • Søndag 18. des. kl 11.00: Vi synger julen inn. Gudstjeneste med deltakelse av koret «De som synger» og Kristiansand Haandverker sangforening.
  • Tirsdag 20. des. kl 16.30 Juleverksted med grøt.
  • Gudstjenester i julen: Julaften kl 14.30 og 16.00, 1. juledag kl 11.00

Før søndagen
Bibeltekster: Jes 35,1-10; 1 Kor 3,18-23 og Matt 11,2-11
Salmer i gudstjenesten: 7, 25, 482, 14, 617, 9

Søndagens bønn
Gud, vårt håp,
du sendte Johannes Døperen for å rydde vei for ditt rike.
Vi ber deg:
La livets kilder velle frem,
og skap fred og rettferd blant oss,
ved din Sønn Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

3. søndag i adventstiden har alltid døperen Johannes som en av aktørene. Søndagen kalles gjerne «botens adventssøndag», og handler jo om at Johannes brukte store deler av tiden sin til å mane folket til oppgjør over livet deres.

I teksten som er prekentekst på søndag møter vi døperen som sitter i fengsel. Fra cellen stilte han Jesus det sentrale spørsmålet: «Er du den som skal komme?». Jesu svar er en beskrivelse av det som skjer: Helbredelser skjer, døde står opp og evangeliet forkynnes for fattige. Det taler for seg selv. Jesus var den som skulle komme.

Jesus selv løfter opp betydningen av den oppgaven Johannes hadde gjort. Han var budbringeren som skulle rydde veien. I denne adventshelgen kan vi spørre oss selv hvordan vi trenger å rydde i våre liv, for å gi plass til Jesus i våre liv.

For flere tanker om søndagsteksten, hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen.  Du finner alle samtalene her.

God adventshelg til dere alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake