Lys i mørket


Infomail 25. november: I denne mørke tida er det så fint å se lysene som kommer opp i det ene huset etter det andre.

På søndag er det første søndag i advent, og vi går inn i et nytt kirkeår. Tradisjonene har nok forandret seg mye de siste årene, men fremdeles handler det om det grunnleggende; å skape lys i mørket.

Årstiden er mørk, men det er også mange mennesker som på ulike måter opplever mørke i livet sitt. Mørket erfares i ensomhet, sykdom, mobbing, krig, fattigdom og på mange andre måter. Gud ble menneske og tok bolig blant oss, midt i vårt mørke. Jesus er verdens lys, midt i mørket! Og vi er alle kalt til å bringe lys der vi er.

Min bønn er at Grim kirke kan oppleves å være et lyst sted, midt i det mørket mange lever i.

Julevandringer
Kommende uke kommer sju av bydelens barnehager til kirken for å delta i julevandringer. Da blir barna selv deltakere i juleevangeliet, ettersom de spiller rollene til de ulike aktørene i det som skjedde da Jesus ble født.

Lysvandringsgudstjeneste
På søndag er det lysvandringsgudstjeneste kl 17.00 (merk tiden). I gudstjenesten blir vi på ulike måter minnet om lyset som overvant mørket, om Gud som ble menneske i Jesus. Konfirmantene skal delta, og alle er velkommen!

Gjennom helgen skal den etiopiske menigheten ha en feiring her i Grim kirke. Allerede nå er det en duft av deilige etiopiske retter som folk fra store deler av landet skal nyte når de er her.

Det som skjer framover

  • Søndag kl 17.00: Lysvandringsgudstjeneste med deltakelse av konfirmantene. Takkoffer på søndag går til KUP, Kirkens ungdomsprosjekt. Vipps 697210. Kirkebil kan man bestille ved å ringe 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Tirsdag kl 16.00: Årets siste familiemiddag. Denne gangen serveres det risgrøt og lapskaus.
  • Onsdag kl 11.00: Andakt på Grimtunet Alle velkommen!
  • Torsdag kl 11.00: Strikketreff i menighetssalen.
  • Lørdag 3. des. kl 17.00: Julekonsert med Grim skolemusikk
  • Onsdag 14. des. kl 19.00: Julekonsert med koret «De som synger». Gratis inngang.

Før søndagen
Bibeltekster: Sal 24,1-10; Rom 13,11-12 og Matt 21,1-11

Et nytt kirkeår starter på søndag, og vi feirer 1. søndag i adventstiden. Ordet «advent» er latinsk, og betyr «ankomst». Kirkeårets sentrum er at vi feirer Jesus som kom som en av oss, at han fremdeles kommer til oss i dag, og at han en gang skal komme igjen i herlighet. Alle disse perspektivene møter vi i adventstiden.

Prekenteksten på 1. søndag i advent forteller om Jesu inntog i Jerusalem. Han ble hyllet som en konge. Dette er derfor dagen for jubel, lovsang og forventning over han som en gang kom, og som også skal komme igjen.

Adventstidens liturgiske farge er fiolett, fargen for bot og forberedelse. Disse ukene før jul er en god anledning til å sette av litt tid til å reflektere over eget liv, samfunnet vi lever i, og hvordan vi gir plass til Jesus i vår hverdag.

For flere tanker om søndagsteksten, hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen.  Du finner alle samtalene her.

Søndagens bønn
Nådige Gud,
du kommer oss i møte med frelse.
Vi ber deg:
Gi oss et nådens år
der knuste hjerter blir hele, undertrykte blir satt fri
og vi kan lovsynge din Sønn Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

En god adventshelg ønskes dere alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake