Koret synger på søndag


Infomail 2. september: Nå er høstsemesteret skikkelig i gang i Grim kirke. Mange kommer nå regelmessig til ulike programposter i kirken, og det er utrolig fint!

Påminnelse på SMS
Så gøy det var å ha familiegudstjeneste igjen sist søndag! I en travel hverdag kan det jo være vanskelig å holde greie på når det er familiegudstjeneste, derfor oppretter vi nå mulighet til å registrere seg for å få SMS med en påminnelse uka før. Man kan registrere seg her.

Familiemiddag
På tirsdag er det klart for høstens første Familiemiddag. Navnet «Familiemiddag» betyr ikke at det bare er familier som kan komme, men at alle som møtes på tvers av generasjonene til sammen blir en stor familie. På middagene fram til nå, har det kommet både single, par og familier, unge og eldre. Inviter gjerne med en nabo eller venn. Alle er velkomne!

Konfirmantene starter opp
Onsdag i neste uke skal Grim-konfirmantene ha sin oppstart. I skrivende stund er 21 ungdommer påmeldt til konfirmasjonsforberedelser. Det er imidlertid plass til enda flere. Vet du om ungdommer som fyller 15 neste år, så tips dem eller foresatte om å melde seg på. Påmelding gjøres her: https://grimkirke.no/Livshendelser/Konfirmasjon

Åresalg etter gudstjenestene
Også dette semesteret vil det bli åresalg etter noen utvalgte gudstjenester. Dette er en viktig inntektskilde for menigheten. Har noen mulighet til å ta med gevinster, kan det gjøres fortløpende, og legges i plastesken i våpenhuset. Det blir åresalg 11. sept., 16. okt. og 18. des. Menighetens høstbasar blir lørdag 12. november.

 Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste der «De som synger», menighetens eget kor skal delta. Sokneprest Odd Bjarne Ellefsen er liturg og taler, mens kantor Maija-Liisa Aas leder det musikalske. Det blir nattverd, og takkofferet går til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan man bestille ved å ringe 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten.
  • Mandag kl 11.00: Babysang i peisestua. Ta kontakt med Linda Strandskogen for påmelding.
  • Tirsdag  kl 16.00: Familiemiddag
  • Onsdag kl 11.00: Formiddagstreff i peisestua. Tema: "Liv og røre på Kristiansand Folkehøgskole" v/Hilde Grøthe. Andakt, musikk og varmt måltid. Pris kr 60. For skyss; ring tel 922 62 642 eller 934 10 716
  • Torsdag kl 11.00: Strikketreff i menighetssalen (ved siden av kirkerommet)
  • Onsdag 14. sept. kl 19.00: Konsert med Sveinung Hølmebakk og koret "De som synger". Hør Sveinung Hølmebakk her. Billetter kjøpes på www.sveinung.no.

 

Før søndagen
Siden vi av og til synger salmer som er litt ukjente, har jeg blitt oppfordret til også å skrive nummer på salmene som synges i gudstjenesten. Derfor kommer de også med her framover.

Bibeltekster: 2 Mos 18,13-24; Apg 6,1-7 og Joh 15,13-17.
Salmer i gudstjenesten: 528, 433, 612, 387, 384, 539

Bibeltekstene som er knyttet til denne søndagen handler om kjærlighet og vennskap, organisering og rettferdighet. Jesus forteller i Johannesevangeliet at han ikke lenger ser på sine disipler som tjenere, men som venner. Og så gir han sitt eneste bud; Elsk hverandre!

For meg er disse tekstene et vitnesbyrd om at Gud ikke bare bryr seg om de guddommelige og åndelige tingene, men at det også betyr noe for Ham hvordan vi har det. Både når vi er sammen med andre, og når vi er alene. Gjennom Jesu ord blir vi utfordret til ikke å tenke bare på oss selv, men også på de vi omgir oss med.

Søndagens bønn
Rettferdige Gud,
du har gitt oss alt vi har
og kaller oss til å leve til din ære.
Vi ber deg:
Gi oss visdom og mot til å forvalte det vi har fått av deg,
så vårt liv kan bære frukt som varer,
ved din Sønn Jesus Kristus, vår Herre,
som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på her:

Påmelding infomail

Tilbake