Infomail 6. mai


Vi er inne i mai, måneden da vi feirer demokratiet og freden som kom tilbake til Norge etter lange år med krig. Situasjonen i Ukraina understreker at verken demokrati eller fred er noe vi kan ta for gitt.  

Det kristne budskapet handler om framtid og håp, om fellesskap og kjærlighet. I denne tida er det ekstra viktig å holde fram disse verdiene, både for oss selv, våre nabolag og for verden. Så er det vårt håp at alt som skjer i kirken, både for barn, ungdom, voksne og eldre, preger dem og også er med å skape en bedre verden.

I det siste har vi blitt veldig oppmuntret av at mange kommer til babysang i kirken. Hele ti barn med følge kommer nå regelmessig på mandagene i kirken til en god tid, sang og fellesskap.

På tirsdag er det igjen familiemiddag. Da er alle hjertelig velkomne! 😊

Det som skjer framover

  • Søndag kl 11.00: Gudstjeneste v/Odd Bjarne Ellefsen og Anne Brit Jørgensen. Takkofferet går til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan man bestille ved å ringe 908 97 212. Kirkekaffe etter gudstjenesten
  • Mandag kl 11.00: Babysang i peisestua.
  • Mandag kl 19.00: Misjonsforening i peisestua. Ta med egen mat.
  • Tirsdag kl 16.00: Familiemiddag i kirkens kjelleretasje.
  • Onsdag kl 11.00: Andakt på Grimtunet
  • Onsdag kl 12-14: Dugnad utenfor kirken.
  • Onsdag kl 19.00: Vårkonsert med vårt eget kor, "De som synger". Gratis inngang, men mulighet til å gi en gave. Etter konserten blir det enkel servering.
  • Lørdag 14. mai kl 10.30 og 12.00: Konfirmasjoner
  • Lørdag 15. mai kl 11.00: Familiegudstjeneste med utdeling av 5-årsboka

Før søndagen
4. søndag i påsketiden er navnet på søndagen som ligger foran oss. I prekenteksten, som står i Joh 14,1-11, hører vi Jesus si at han er veien, sannheten og livet til redde disipler. Søndagens tekster understreker håpet vi har hos Gud, uansett hva som skjer. Vi får glimt av menneskers opplevelse av uro, tretthet og usikkerhet. Inn i dette hører vi om Gud som gir den trette kraft, at Jesus er reist opp fra de døde, og at vi en gang skal reises opp med ham. Derfor er søndagen som kommer en søndag som tar livet på alvor, slik det er akkurat nå, og som møter det med håp om at noe bedre kommer.

For flere tanker om søndagsteksten, hør gjerne podcasten «Før søndagen i Kristiansand», som er et samarbeid mellom menighetene i byen. Du finner alle samtalene her.

Søndagens bønn
Herre Jesus Kristus,
du er veien, sannheten og livet.
Vi ber deg:
Lær oss å elske hverandre som du har elsket oss,
og styrk oss i håpet om at vi en dag skal samles hos deg i ditt rike,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

God maihelg ønskes dere alle. Håper vi sees på søndag!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på ved å sende epost til Post.Grim.Menighet@kristiansand.kommune.no.

Tilbake