Infomail 22. april


For en flott påskefeiring det ble i kirken! Det var godt å se at så mange deltok i påskens gudstjenester i Grim kirke.

Klart til påskevandring for skole- og barnehagebarn. Foto: Odd Bjarne Ellefsen

Vandringen gjennom påskens drama i de ulike gudstjenestene ble en sterk opplevelse for mange. En stor glede var det at vi kunne feire oppstandelsen samtidig som to barn ble døpt.

Denne uka feirer den ortodokse kirke påske. Så i skrivende stund er St. Maria Tewahedo etiopiske menighet samlet til markering av langfredagen. Natt til søndag skal også de feire Jesu oppstandelse. Da blir det nok trommer og høy sang og mye glede i kirken!

Søndag formiddag skal vi ha konfirmasjon av HEL-konfirmantene, som hovedsakelig kommer fra Krossen skole. Det blir en høytidelig og flott gudstjeneste. Håper også mange av dere som vanligvis kommer på gudstjenester kommer da.

Etter et lite opphold pga. påsken, blir det igjen familiemiddag på tirsdag. Familiemiddagen er for absolutt alle, både barn, unge, voksne og eldre, single og de i parforhold. Når vi møtes sammen i kirken, skaper vi den store familien der alle hører hjemme. Rytmen i familiemiddag er at maten serveres fra kl 16, så er det Kahoot litt før kl 17, og sangprogram for de yngste i kirkesalen ca kl 17.

Det som skjer framover

  • På søndag blir det altså konfirmasjonsgudstjeneste for HEL-konfirmantene kl 11.00. Takkofferet går til menighetens arbeid. Vipps 697210. Kirkebil kan man bestille ved å ringe 908 97 212.
  • Mandag kl 11.00: Babysang i peisestua.
  • Mandag kl 19.00: Konsert med Agder Symfoniorkester. Bill. Kr 200/100 kjøpes ved inngangen. 50% av inntekten går til Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina. Les mer.
  • Tirsdag kl 16.00: Familiemiddag i kirkens underetasje
  • Onsdag kl 11.00: Andakt på Grimtunet  

 

Før søndagen
I kirkeåret er vi nå inne i festtiden der vi feirer Jesu oppstandelse fra de døde. På søndag er det 2. søndag i påsketiden. Denne søndagen gjentar og utdyper oppstandelsesvitnesbyrdet fra påskedagen. I prekenteksten, som står i Joh 20,24-31, møter vi Tomas, som ikke var til stede da Jesus viste seg for de andre disiplene. Han ville ikke tro Jesu oppstandelse, om han ikke får se sårene og ta på dem. Åtte dager senere fikk han gjøre det, og han trodde.

Disippelen Tomas trekkes ofte fram som tvileren. Men jeg synes ikke det var noe rart at han hadde vanskelig for å tro. Hvordan kunne vel noe slikt skje?

En ting jeg tenker er fint å ta med seg fra søndagens tekst, er at Tomas, på tross av at han ikke kunne tro, ble værende i huset sammen med disiplene. Det at han var der også åtte dager senere, da Jesus igjen kom til dem, viser meg at disiplene klarte å være sammen, å opprettholde fellesskapet, selv om de hadde forskjellige opplevelser av noe helt grunnleggende.

Det har foreløpig ikke kommet ny podcast for kommende søndag i podcasten «Før søndagen i Kristiansand». Men sjekk utover kvelden, så kankskje det kommer. Du finner alle samtalene her.

Søndagens bønn
Oppstandne Frelser, Jesus Kristus
du viste deg for mennesker som var blindet av sorg.
Vi ber deg:
Kall oss ved navn,
bryt brødet og skjenk vinen,
så vi kan gjenkjenne deg og juble over at du lever og er midt iblant oss,
du som med din Far og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen.

En god vårhelg ønskes dere alle!

Vennlig hilsen
Grim menighet v/ Odd Bjarne Ellefsen

Vi sender ut infomail hver uke. Vil du ha infomail direkte til eposten din? Meld deg på ved å sende epost til Post.Grim.Menighet@kristiansand.kommune.no.

Tilbake