Konfirmasjon - noe for deg?

Nyttig informasjon til deg som skal konfirmeres

Hvordan foregår konfirmanttiden?

• Konfirmasjonstiden starter i niende klasse og går vanligvis over åtte måneder.
  • Opplegget for konfirmantene omfattes av klasseundervisning, gruppesamlinger, konfirmanttur og gudstjenester.
  • Konfirmasjonstidens omfang anslås til 60 timer.
  • Vi reiser også på konfirmanttur vært år.

Hva handler konfirmanttiden om?

I tiden som konfirmant lærer man det grunnleggende i kristendommen og Bibelen. Man blir bedre kjent med Gud, med andre og med seg selv. Man får lov til å være med å undre seg over livets store spørsmål, og lete etter svar i vår kristne trostradisjon.

Deltagelse i menighetens gudstjenester er en viktig del av konfirmantforberedelsen. Det er obligatorisk å være til stede på åtte gudstjenester i løpet av konfirmasjonstiden.

Seremonien

Konfirmanttiden avsluttes med en konfirmasjonsgudstjeneste hvor presten ber en bønn for den enkelte konfirmant. Konfirmantene går i passe store grupper fram og kneler ved alteret i kirken. Liturgen legger hånden på konfirmantens hode og ber en bønn.

Hvordan melder jeg meg på?

• Alle som er døpt i Den norske kirke skal få tilbud om å bli konfirmant. I Grim kirke sendes invitasjonene ut før sommeren.
  • Man får invitasjon til konfirmant- innskrivning normalt i det året man fyller 14 år.
  • Påmelding skjer ved å sende melding til Grim kirke eller ringe Grim kirkes kontor.
  • Det finnes eget tilbud til unge som bor i utlandet ved å knytte seg til en av sjømannskirkene. Det er også mulig å være "nettkonfirmant".
  • Konfirmasjonen er selvfølgelig åpen også for de som ikke er døpt, eller ikke er medlem av Den norske kirke. De som ikke er døpt fra før, døpes i løpet av konfirmasjonstiden.
  • Alle kan melde seg på ved å ta kontakt med Grim menighet, eller bruke den digitale påmeldingen under.

Digital påmelding til Konfirmasjon i Grim kirke her-->

Grim kirke